Biotehniška fakulteta: e-učenje

Niste prijavljeni. (Prijava)

Spletne učilnice

Preskoči Delovanje ePouka !

Delovanje ePouka !

Zaradi velike obsega naloženih datotek v ePouku se nam občasno sesede sistem zaradi zapolnitve diska z rezervnimi kopijami. Dokler ne uspemo omogočiti bistveno večjega prostora, moramo poskusiti čim bolj racionalizirati rabo sistema. Izvajalci lahko odstranite neuporabne datoteke ali nepotrebne kopije, predstavitve pa optimizirajte za ekranski prikaz. Kot del racionalizacije je tudi zmanjšanje velikosti datoteke, ki jo lahko naložite v sistem na 5MB. V kolikor želite s študenti deliti gradiva v večjih datotekah, uporabit kako možnost shranjevanja v vašem oblaku in objavi povezave v spletni učilnici. Če od študentov pričakujete oddajo nalog v večjem obsegu od 5MB, lahko to storijo na enak način.

Hkrati s tem obvestilom je bila ponovno oddana tudi pobuda za formalno ureditev e-izobraževanja na Biotehniški fakulteti. Sistem potrebuje tako tehnično kot strokovno prenovo, da ne bo cokla ampak spodbuda k učinkovitejšemu študiju.

Lp, Janko

Lj, 4. 4. 2016
Preskoči Glavni meni

Kako začeti uporabljati Moodle na BF?

Pripraviti je potrebno novo strategijo, da ne bo vpadov nepovabljenih gostov!
Za vprašanja in predloge mi lahko pišete.

Janko Božič
- elektronska pošta ima klasično obliko za BF. (janko.bozic ... v nadaljevanju pa "afna" in bf.uni-lj.si).

Kategorije predmetov


Novice spletnega mesta

Slika od Janko Božič
Varnostne kopije
od Janko Božič - Friday, 18. April 2014, 08:10
 
Ustvarjalci predmetov,

Od danes naprej bo sistem ohranjal le po 2 varnostni kopiji! Naslednji teden bo izklopljeno še vključevanje datotek v varnostne kopije. Predlagam, da se prepričate, da imate naložene datoteke tudi na svojih računalnikih ali na kaki drugi lokaciji. Če se bo predmet sesul, jih ne bo mogoče restavrirati. V bodoče moramo vzpostaviti neke vrste odložišče, ki bo imelo svoje varnostne kopije.

Lp, Janko
Slika od Janko Božič
Tečaj e-učenja
od Janko Božič - Monday, 3. March 2014, 13:10
 
FF organizira tečaj uporabe e-učenja:

http://www.uni-lj.si/aktualno/koledar_dogodkov/dogodki/2014030310465040/

Toplo priporočam! Gre za uporabo Moodle sistema.

Lp, Janko
Slika od Janko Božič
Restavriranje baze
od Janko Božič - Tuesday, 19. February 2013, 22:24
 
Zaradi težav na strežniku je uspelo restavrirati bazo na stanje v nedeljo, 17. 2. zvečer. Spremembe, v.osi ipd. narejeni do torka, 19.2. zjutraj so verjetno izgubljeni.

Lp, Janko
Slika od Janko Božič
Uporaba Moodle sistema na BF
od Janko Božič - Monday, 15. October 2012, 22:22
 
Spoštovani uporabniki ePouka,

Na naši fakulteti, predvsem pa na Oddelku za biologijo uporabljamo Moodle sistem že vrsto let kot dopolnilo klasičnemu študijo. Verjetno je postal za marsikaterega učitelja samoumevno orodje, ravno tako pa ga verjetno tudi študentje dojemate kot običajen sestavni del vašega načina študija. Sistem ves ta čas deluje na samoiniciativni in prostovoljni administraciji spodaj podpisanega. Aktivnosti so prerasle možnosti volonterskega dela. Skupaj s kolegi iz Lesarstva smo podali pobudo za formalno opredelitev, hkrati pa tudi posodobitev sistema. Večjih praktičnih sprememb ni pričakovati pred novim šolskim letom. Je pa to dovolj časa, da sistem dobro pripravimo in vključimo čim več vaših pripomb in sugestij. Priporočam, da si pogledate tudi dokumentacijo na Moodle.org, da boste videli, kaj vse omogoča Moodle sistem. Seveda bo potrebno organizirati tudi še kakšno izobraževanje za lažji vstop tistih, ki še niso uporabljali Moodle. Pripravil sem tudi anketno vprašanje glede uporabnosti ePouka. Želel bi čim več odgovor. Opisne odgovore pa prosim pošljite v forumu Delovanje Moodla, kjer lahko odprete tudi novo temo.

Lep pozdrav,

Janko BožičPreskoči Zadnje novice

Zadnje novice

 • 18. Apr, 08:10
  Janko Božič
  Varnostne kopije več...
 • 3. Mar, 13:10
  Janko Božič
  Tečaj e-učenja več...
 • 19. Feb, 22:24
  Janko Božič
  Restavriranje baze več...
 • 15. Oct, 22:22
  Janko Božič
  Uporaba Moodle sistema na BF več...
Preskoči Koledar

Koledar

ned pon tor sre čet pet sob
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 Danes Thursday, 20. September 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30